loading...

Over TEDxGooiseMeren

TEDx is een lokale afgeleide van het bekende en beroemde TED format. Altijd staan briljante sprekers, provocerende video's en verrassende gesprekken op het programma. TEDxGooiseMeren is specifiek gericht op bewoners van de nieuwe fusiegemeente Gooise Meren. Wij streven ernaar dat de inspiratie die uitgaat van deze bijeenkomst weer verspreid wordt binnen de gemeente.

De allereerste editie is inmiddels geweest en we kunnen spreken van een groot succes. We verwelkomden een divers publiek (ruim 150 gasten) met uiteenlopende achtergronden; een goede vertegenwoordiging van de nieuwe gemeente. De organisatie en de sprekers hebben heel veel leuke reacties gehad op deze allereerste TEDxGooiseMeren. Wanneer de editie van 2017 zal zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bekijk alle Talks op Youtube
TEDxGooiseMeren in beeld, BussumsNieuws

Studio Concordia, Bussum

info@tedxgooisemeren.nl

Thema The Blended Community

We leven in een wereld waarin grenzen veranderen en vervagen door globalisering. Een paar voorbeelden; we werken internationaal, maar wonen lokaal. Privé en werk lopen meer door elkaar heen. En hoewel de hele wereld met een muisklik te bereiken is, heeft men juist de behoefte om lokaal meer met elkaar verbonden te zijn. Kortom; nieuwe ontwikkelingen gaan als een stroomversnelling en verspreiden zich razendsnel over de wereld. Een blended community zet de deur open voor vernieuwing. Het thema van de eerste TEDxGooiseMeren was dan ook the Blended Community!

Inspirerende Sprekers

  • Gastheer

    Henkjan Smits

    HenkJan Smits heeft deze eerste TEDxGooiseMeren als dagvoorzitter geleid. Zijn passie is mensen inspireren en entertainen. Als geen ander weet hij hoe hij op het podium moet staan en een boodschap kan overbrengen. Deze Bussumer is dan ook de aangewezen persoon om de zaal mee te nemen in de wereld van Technologie, Entertainment en Design (TED).

  • Het Muiderslot - van gisteren, vandaag & morgen!

    Bert Boer, directeur Muiderslot

    Het Muiderslot runnen is de passie van Bert Boer. Hij spreekt over ‘De verborgen parel van Gooise Meren’. Bert Boer wil zijn passie delen met inwoners van onze gemeente. Maar ook met de rest van Nederland en met toeristen van over de hele wereld. Om dat te bereiken heeft hij onder het Muiderslot omgedoompt tot Amsterdam Castle. Zijn missie is om van het Muiderslot hét middeleeuwse museum van Nederland te maken.

    Bekijk deze talk

  • Waarom een erfstuk ontwerpen?

    Reinier Bosch, ontwerper

    Reinier Bosch neemt de bezoekers mee in zijn visie op ontwerpen in de toekomst. Hij vindt zijn ontwerpen op straat en weet als geen ander duurzaamheid te combineren met vorm, functie en energie. Een concept dat enorm aanslaat. Reiner Bosch won niet voor niets al met zijn afstudeeropdracht de Melkwegprijs van de Design Academy Eindhoven. En daar bleef het niet bij; diverse prijzen en internationale tentoonstellingen volgden.

    Bekijk deze talk

  • Beyond Cultures

    Azumi Uchitani, kenner van Japanse kunst en cultuur

    Azumi Uchitani is geboren in Japan, maar woont de helft van haar leven al in Europa. Zij kan als geen ander de krachten van verschillende culturen combineren. De innerlijke elegantie en kracht uit de Japanse cultuur combineert ze met de pragmatische en individualistische Europese benadering. Azumi Uchitani geeft haar persoonlijke visie op hoe we voorbij grenzen, tijd en cultuur kunnen kijken.

    Bekijk deze talk

  • Rope Skipping begint waar touwtje springen ophoudt

    Eric Herber, touwtje-springer

    Touwtje springen kwam ruim twintig jaar geleden op het pad van Eric Herber. Hij heeft professioneel "Rope Skipping" naar Nederland gebracht. Hij deed mee aan Europese wedstrijden en was mede-organisator van diverse kampioenschappen. Eric Herber geeft door heel Nederland clinics en zal tijdens zijn presentatie laten zien wat het touw over de springer vertelt.

    Bekijk deze talk

  • Worstelen aan de rand van Europa

    Eva Wiessing, journalist en schrijfster

    Eva Wiessing is verslaggever economie bij de NOS. Samen met Conny Keessen ging ze op zoek naar verhalen achter de eurocrisis in Griekenland. Ze bezocht gewone Grieken die door de diepe economische recessie hun leven dramatisch zagen veranderen. Hierover verscheen schreef ze het boek ‘Worstelen aan de rand van Europa’.

    Bekijk deze talk

  • Grenzen aan de top

    Wilco Dekker, bergbeklimmer

    Het beleven van avonturen, grenzen op zoeken en je eigen pad kiezen. Wilco Dekker weet als geen ander wat een bergbeklimming met je kan doen. Ruim 15 jaar geleden beklom hij per toeval de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Daar ontwikkelde hij een passie voor het klimmen. Nu wil hij mensen met zijn verhaal inspireren om meer te genieten van het leven en het ‘randje’ op te zoeken.

    Bekijk deze talk

  • Wat doe je als je moeder steeds meer en meer vergeet?

    Pieter Hasenaar, App ontwikkelaar

    Pieter Hasenaar is samen met zijn broer Harm de bedenker van de Dementia App. Twee jaar geleden werd de ziekte van Alzheimer vastgesteld bij hun moeder. Om deze nieuwe situatie dragelijker te maken kwamen ze op het idee voor de app. De dementia-app ontzorgt thuiswonende mensen met dementie, maar ook de directe omgeving. De app wordt in diverse landen gebruikt om ouderen met Alzheimer te ondersteunen.

    Bekijk deze talk


Bekijk alle video's op Youtube

Het Team

TEDxGooiseMeren wordt georganiseerd door een kerngroep van vrijwilligers, allemaal enthousiaste inwoners van Gooise Meren.

Frits Bussemaker

voorzitter

Ellen van Vossen

secretaris

Esther de Rijk

penningmeester

Jessica de Jong

communicatie

Mathijs de Jong

webdesign

TEDxGooiseMeren Partners

TEDxGooiseMeren wordt mede mogelijk gemaakt door